mjukisdag

blev inget bloggande igår, hamnade hos R när jag kommit tillbaka till sthlm med bussen i måndags (sötisen kom o mötte mig på centralen, sen var det väl för svårt att slita sig antar jag<3).
Kom hem igår kväll, efter att ha mött upp Teo o Ylva tsm med Ricky för en pluggstund... blev inte så värst mkt pluggande, men var kul att få träffa alla igen :)
hamnade på msn på kvällen men Ricky o teo (hmm, ovanligt), blev kanske lite väl sent,, (a)

sov läääääääänge idag. tog mig inte ur sängen före halv tre xD
Sen blev det slötittande framför teven, och lite läsa i nya boken.
var till lite nytta och packade upp ö-viksväskan o alla kläder. Prövade alla nya julklappströjor och hängde duktigt upp i skåpen. sen hoppade jag i min älskade rutpyjamas och lät resten av kvällen gå.  Sitter nu o kollar på morden i midsommer med pappa o anna. en hel liten by håller på att bli dödad känns det som..

aja, nu ska vi lista ut vem mördaren är..

Puss o kram på alla <333


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Snart hemma :D

Eller i sthlm iaf :P

Sista milen nu, och sen får jag stiga av bussen. Har varit behagliga timmar, men nu längtar man ut iaf..

Sötaste Ricky har sagt att han ska vänta på centralen, Sötis eller vaaad?!?!?
Saknar honom, och nu är det inte långt kvar. <33
Sen ska jag bara lyckas slita mig från honom och ta pendeln hem till min käraste llla pappa. Tro inte att jag inte saknar honom oxå, massor!! <3
Hela Gnesta var länge sen nu känns det som, men oroa er inte, jag e på väg! :P

Puss okram på er, för nu dör datorn ;) <333

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Fetingbra buss!!

Sitter på värsta braig bussen, stoooor lycka att vi hamnade på just denna.
Har hamnat vid ett bord, ingen sitter bredvid. Har teve med nothing hill o forest gump framför näsan. Har Trådlöst internett och mår askalas :D feeeeta plusset på denna alltså!!

Hehe, tog dock ett tag innan jag kom på att jag hade datorn med mig, har suttit o kollat film, läst och glott på de andra i bussen.  Nu har stackars ricky fått en lång utläggning om vilka som finns i min närhet på bussen :P

Vi har:
En Softislodis
En coolinglodis, med matchande flickvän
En skumisuschis
En "jag är inte riktigt nöjd med någonting"-tant
En häftigt gammal tant med jäääättevitt hår och typ tomma ögon..
Med flera :P
Och så jag och mormor. Lovar att iaf hälften av dem har idéer om vem jag är Därför får jag anse vilka de är :P

Nu e det snat matstopp i tunnebro, mums :)
Södermanland, jag är på väg hem!! :D

Puss okram på er <333

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagarna passerar..

.. och imorgon åker jag hem! :D
Mormor har bestämt att vi inte stannar till tisdag, utan tar bussen som lämnar ö-vik 09.50 imorgon, måndag. dvs Jag kommer hem!! :D
Örnsköldsvik har varit jättemysigt, julen har varit bra men nu längtar jag hem till alla. :) 

Idag har jag råkat shoppa lite mer (upps..) ett par myyysbyxor till pyjamasjackan, har en hel gosisdress nu. Och så har jag införskaffat "Bara inte du", den nya Katarina von Bredow. YAY! Den kommer antagligen att vara slut innan jag någ Gnesta imorgon (a)

Har lite dåligt samvete nu,, Har varken börjat på engelskan eller franskan... Nog för att de är till efter lovet, men dagarna går som sagt fort och man bör väl ändå börja snart.. :/
Jaja, tar tagvi det när jag kommer hem, det nya året drar förhoppningsvis min pluggentutiasm... ja, jag sa förhoppningsvis :P

Nu ska jag snart börja packa inför imorgon, bestämma vad som ska med och vad som sks följa med mamma o feffe via fjällen. Mamma e på G, packa är nog bland det bästa hon vet.. det och listor.. och sa mig såklart :D :P

Puss o kram på alla <333

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ching-chong-käk :P

Haha, det låter iaf roligt om man säger det. "chingchongchäk". Eller... Jo, jag tycker det iaf (a) :P

Fett skönt att få ngt annat än den eviga julmaten. Annandagen är lagom tid för att bryta mönstret. Blev hämtkina från en liten krog inne i stan. Fett gott, var värsta länge sen. E bara jag och de vuxna kvar i huset (Vickis o Tobbe e hos Tomas ikväll och Ludde åkte hem igår för att hinna på handbollscup idag) så vi delade på fem rätter. Jag åt alltihop med pinnar! Blir så fett stolt när jag lyckas med det, :D :P

Sitter nu och planerar mitt nyår, får se hur det blir. Det står mellan mina två favoritkillars önskningar, men alla blir nog nöjda i slutet :)

Puss o kram alla <333

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Shopping i Ö-vik C ;)

Till att börja med kan jag ju meddela att den humörsvacka jag upplevde i och med gårdagens blogginlägg är borta nu. Alla kan ha svackor, men den vara inte speciellt länge, och redan inatt var jag uppe igen :P

Idag har mitt humör bara stigit ytterliggare, för idag har det varit mellandagsrea för hela slanten. Stort gilla på det!!

Fick en massa toppar i julklapp, så första steget var mot Gina för att skaffa leggings (usch, hur har jag klarat mig utan fram tills nu..) blev ett par grå, ett par svarta och ett par jeansleggings. En söt t-shirt oxå, bara för reans skull kanske (a)
Tog tillvara på mammas julklapp och shoppade underkläder på lindex. värsta söta, har nog en viss förkärlek till svarta.. :P
Sen in på H&M. Var meningen att det bara skulle bli pyjamas, men kom ut med mer underkläder, en helmysig pyjamasjacka (älska älska älska) och en kjol(!) e fett stolt över mig. ;D

Ska se om jag kan sno vickans kamera och lägga upp lite bilder, annars får ni helt enkelt vänta och se när vi ses. :P
eller... ja, när det gäller en del av kläderna iaf ;) (a)


Puss o kram på alla <333

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nostalgin blir till... saknad?


Eva plockade fram gamla inspelningar idag, från när jag och kussarna var små... Tobbe var tre år gammal, jag två, vickis ett och ludvig finns t.o.m. bara med i de senare filmerna..
Fick se från jular och annat och då kommer tankarna smygande..:

Visst var alting lättare då? när dt enda man behövde bekymra sig om var om ifall man skulle hälla upp en skopa sand till i knät eller inte.. Man kunde springa runt planlöst, med eller utan kläder, ingen hade några krav, bara att man satt still ibland och såg söt ut så det kunde fångas på film. Spillde man ut mat över sig, golvet eller något liknande var det ju bara sött, och kunde enkelt åtgärdas. Om man fick för sig att åka rutchkana var det en glädje för föräldrarna, "tänk så underbart, ngen Leker!". Tyckte man om att nypa pappa hårt i näsan var det fullt tillåtet. Till och med katten hade överseende med att en liten blond, rundkindad och energispeedad Lovisa följde den stackaren varje meter för att dra henne lite lätt i svansen.

Och vi var en familj...
Det var vi fyra,
Mamma, pappa, jag och ludvig.
Familjen L: Lottie, Lasse, Lovisa och Ludvig.

Och Morfar var där. Och gammelmormor. Det käns som evigheter sedan jag träffade dem. Det sorgliga är, att är precis vad det är. Morfar var frisk på filmen, han stod och försökte samla de tre små kusinerna (ludvig var för liten) framför granen för att mormor skulle få ta en bild... Han såg glad ut, och kramade sina barnbarn. Pappa sat och pratade med gammelmormor vid ett bord i bakgrunden. Hon var gammal redan då, men hon var där.

Ja, allt var nog enklare då helt enkelt.
Det spelar ingen roll ifall jag då och då lever kvar i det mentala stadiet av en femåring, att jag fortfarande vill åka pulka och fånga flingor på tungan, att jag älskar att krama om och krypa ihop nära hos mamma och pappa, inte heller att jag fortfarande vill åka rutchkanorna i säterdalen, samma kana som när jag var två år gammal.
Jag håller på att växa upp, och det kommer aldrig att bli som det var där på filmerna... i en liten del av mig kommer det nog att alltid att svida lite grann..

Jag upptäckte idag att jag har upplevt 17 julaftnar i mitt liv.
Tretton av dem har varit hos mormor (ofta även hos babsan)
Två har firats på Hjortstigen
Två på Riavägen
Jag insåg just att i år var den första jag firat utan pappa.

Kram <33

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Juljuljul :)

Julafton är här! :D <3

vid tolv tändes lampan i tvättstugan och moster Eva, som var på ett ondskefullt humör, började knuffa stackars lilla mig, som innan sovit så gott, fram och tillbaka utan nåd. Upp och hälsa på gudfar Tomas som stod i dörren med julklappar och julkramar i hösta hugg.

De vuxna försvann sedan ut på en promenad, medan tog en lång dusch och lyckades vakna ordentligt.
Sedan blev det en massa stök med julmat, dukning, förberedelse, ombyte m.m.

15.00 stannade allt upp. lussebullar, pepparkakor och kaffe/te serverades nere framför stora teven och Kalle Anka o hans vänner. Myys, precis som det ska vara. (den som valde bort Kalle för Anna Anka i år har från och med nu för alltid förlorat all min respekt!).

Efter det fortsatte förberedelserna och lite efter fem satte sig alla till bords för att avnjuta julmiddagen. Varför äter man alltid för mycket på julafton? Känner som om jag inte vill se en köttbulle eller ett revbensspjäll på ett bra tag nu (vet att jag säkert kommer trycka i mig godis m.m. om en stund, och sedan äta julrester imorgon men just nu..) 

Nu har det diskats undan och alla ligger dåsiga i sofforna och fotöljerna.

Yay! Nu började Karl-Bertil Johnssons Jul. Nästan lika viktigt som Kalle!! Får kompletera min julafton senare, för jag misstänker att julklappsöppningen väntar efter det.. :)

Puss o kram och god jul på er alla!! :D <333

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sötis JulSMS <3

Lyckan är att hitta mobilen, som legat orörd på eftermiddagen, och finna bl.a. dessa söta små sms.

Från Majken:
Till världens bästa människor. Ni är helt olika och unika men en sak har ni gemensamt: jag vill vara precis som var och en av er på så många sätt. Det finns så mycket jag älskar med er, t.o.m. att ni är galna och helt störda, men det skulle bli för långt. Så god jul! vi ses 2010. Puss!

Från Teo:
Ho Ho Ho God jul på er ni galna, störda och ibland fruktansvärt jobbiga människor, men oavsett hur kommande året blir så kommer den här idioten älska er ändå. God Jul och Gott NYtt År.

Från Robban:
Ha en riktigt skön jul o ett helknasigt 2010 !

Såna små saker kan göra en dag, så små söta meddelanden värmer :)

Puss o kram.
God natt o Sov gott
God Jul o Gott Nytt År 
På er alla ;) <333 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Grattis till min bästaste mormis!!

Dan före doppardan.. Då allt ska ordnas, in i det sista. Julmaten ska förberedas, julklappar ska slås in, godiset ska geggas ihop, allt ska fixas och ordnas. I vanliga familjer ja.
I vår familj har därimot dagen före julafton haft en speciell huvudperson. Mormor fyller nämligen år den 23/12, vilket innbär att julstöket stannar upp en liten stund, och firadet riktas åt hennes håll.
I år var det dessutom 70årskalas, vilket är anledningen till att vi befinner oss i Ö-vik. När en sådan lokalkändis fyller jämnt så flyr de ju undan alla störtvågor av grattulationer ;)

Dagens firande blev en middag på Mammamia, en italiensk resturang i centrala ö-vik. Jag, mamma, feffe, ludde, eva, tård, tobbe, vickis, my och anders var den lilla skaran som fick privilegiet att fria jubilaren :P

kom hem och åt tårta och godis, mumms!! Mormis fick packa upp sina presenter som lades upp på en lång rad framför henne.
Från vänster låg en igelkott, tuggummi, ansiktsservetter, loka, isskrapa, eltejp, nyckelring och en burk med rom.
Haha fet ologiskt, inte sant? Okej, vi ska ta det grundligt och långsamt. (tog mormis evigheter att förstå ngt över huvud taget) xD

Igelkott
Tuggimmi
Ansiktsservetter
Loka
Isskrapa
Eltejp
Nyckelring
ROM

Tadaa!! Vi ska åka till Italien, Rom!
Så himla askalas! Grymt bäst att man kan ge sådant man själv kan ha nytta av ;)


Firargänget
fr.v. Mamma, Feffe, Jag, Ludde, Eva, Mormis, Tobbe, Vickis


Födelsedagsbarnet skålar glatt :D <3

STORT GRATTIS TILL MIN BÄSTASTE MORMIS!!!!

"Det spelar ingen roll hur många gånger vi firar dig,
du kommer
alltid vara ungefär... 64 år för mig..."


Sen en massa stora varma julkramar till alla er andra därute!
puss puss puss på er <333

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Julkänsla säljs på burk i Ö-vik.

Ja, nu har jag äntligen hittat den, julkänslan kom i år oxå :)

Efter att ha haft en underbar filmkväll med världens bästa så plockades jag upp av familjen vid Gullmarsplan (kl 06.00, fatta tidigt!!!!) och åkte raka spåret upp till Ångermanland (jag sov mig genom hela resan, försökte ta igen en hel natts filmvakande)

Plötsligt fann jag mig själv sittande vid kusinernas köksbord och tillsammans med Feffe slå in packet för allt vad presentpappret och julsnörena höll. Vi drack glögg med Eva och hade Peter Jöback sjungandes jullåtar på teven i bakgrunden. Och med ens så kände jag julkänslan sprida sig i kroppen, som en varm myskänsla.

Resten av dagen har gått åt till att ta in, hugga till och sedan klä den fina granen som står och sprider lycka ifrån andra sidan rummet. Feffe o Eva var bara sååå illa på att knyta banden på julkulorna, haha, (nee de var så duktiga så).  Rocky (katten i huset) har fått en ny jätteintresant lekplats, får se hur mkt kras vi får plocka upp imorgon :P

Nu bäddas det i hela huset, sängplatser dyker upp överallt (själv ska man snart dra sig tillbaka mot tvättstugan) och en Janssons frestelse står och puttrar i ugnen, hela rummet luktar hyacint och gran. Jag sitter med Magnus Carlssons julsamling i öronen och myser lite lagom e mitt i de andras stök.
Sen försöker jag samtidigt att muntra upp stackars Ricky, som inte har hittat sin julkänsla ännu.. Han är olyckligt nog för långt borta för att kunna få en kram, *suck* illa.. :(

Bortsätt från min finastes frånvaro mår jag iaf fett bra nu, allt jag behövde var den aldrig svikande julkänslan som Örnsköldsvik och familjen Karlssons hem har att bjuda på. Funderar på om jag kan fånga in lite av den och skicka i ett kuvert hem till de stackare som inte får nog från Sthlm lr Gnesta.. Ngn som tror på att det är möjligt?

Nu har jag flummat iväg lite väl, men men, julen gör en väl lite halvflum (och när jag redan e skum, fatta combon)..

Puss o kram och massa julkärlek till er alla <333

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

50-års i Uppsala.

Dagen har varit ok.. Åkte tsm med familjen upp till Uppsala imorse, för att fira Anna-märta, pappas kusin, som fyllt 50. God mat, väääldigt gott fika och en hel del trevliga männiksor. En hel del folk jag inte träffat, men höll mig mest till släkten. Jag e bästis med lilla Henning, anna-märtas ettårige son. Sötare fillur får man leta efter, med änglalockigt hår och stiligaste outfiten i rummet. Ngn som sett en ettåring med vit skjorta, röd väst, slips och svarta byxor med pressveck? sååå gulligt, en riktig liten herre. Han hamnade hos bästaste sysslingen (jag), vi öppnade presenter och lekte med pappret, tänk så skoj man kan ha.  :D

Vet att det är "typiskt tjejer", men småungar kan vara sååå söta.   Sen fick jag iofs prov på för pest och blä de kan vara oxå.. Menmen, ibland smälter man bara :P

Sitter nu och gör typ iiingenting, orkar liksom inte,m slöglor på teven, ska väl snart sova lr ngt sånt. Imorrn ska det packas inför hela julen (kris, vi vet hur sånt brukar gå) och sen ska jag väl korrigera sista gången i min deb attartikel innan den skickas in.

Puss o kram alla <333

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lever!

Hmm,, känner att jag varit fett illa på att blogga de senaste dagarna... Jag tar på mig det, och jag skiter i det, för grejen är att jag hamnar allt mindre framför datorn. Har råkat bli så att jag inte hunnit med halv 4-tåget en enda dag denna vecka.. Två av nätterna har jag sovit hos mormor.
Jag lever mitt liv fullt ut, Irl, just nu, och jag gör det tsm med Ricky. <3

Idag promenerade vi till Ringen för att kolla julklappar. Köpte till Ludde o Vickis (e snart klar med mammas sida nu, har en plan) och sen strövade vi runt, bara för att få spendera tiden tillsammans. Av någon outgrundlig anledning så flöt konversationen in på engelska, men en tydlig och hellöjlig brittisk accent från båda. Vi förde en riktig Monty Python-argumentation: ändlös, poänglös och helrolig. Folk som sett/hört oss måste trott att vi var galna, men det är vi ju oxå. xD

Kändes fett illa att skiljas vid skärmarbrink, och veta att man inte kommer få träffas förrän på måndag.. Blää! Jag saknar ju redan! Men, för att citera min käre far: "det är bra att längta lite ibland". Jaja, jag ska väl fösöka klara mig.
Ska spendera morgondagen i Uppsala. Pappas kusin fyller 50 och ska fia med släkt och vänner. E liiite nervös av att det ska hållas i ett församlingshem, och att kusinen ifråga är ivrig anhängare till Livets ord. Men men, vad ska kunna hända liksom?   eh... (e just det jag inte riktigt vill veta) (a)
Ska iaf få träffa min lilla kompis Henning, ett år har han fyllt, stor pojke nu :P


Men nu ska jag nog ta och försöka slita mig från Ricky på msn och sova, så jag orkar med allt kalasande imorgon :P

Puss o kram på er allihopa! <3333

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dag röd! :D

Sitter i skolan, börjar o några minuter.
Runt mig sitter massa glada männiksor och alla är RÖDA :D
Tomteluvor och röda klädesplagg överallt, fett yay på dt :P :)
Har rod kjol.. Lovisa har aldrig kjol men idag så. ;)

Skolan har röd dag idag och vi har tagit det på fullt allvar, haha, skojs. "Onsdagen den 16/12 är en röd dag, en dag som ska gå i julens och kärlekens tecken" BRA initiativ av skolan tycker jag :)
Har tema nu på morgonen, sen har vi ett stort håååål (9b nostalgi :P ) från matten så hela eftermiddagen är tom. Kl 15.00 är det filmvisning, och jag SKA se "Love actually". Världens myspysfilm, älska älska älska!!! :D <333

5 min till tema, sen bästa dagen hela dagen :D

Julpussar och kärlekskramar på alla!! <333

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snöiga uppförsbackar :P

Idag har jag varit duktig och varit ute och tränat! Mitt i snöstormen som just nu verkar ha svept in större delen av Sverige och gjort hälfen överlyckliga över den vita massan som täcker mark, träd och hustak. :) Den andra hälften suckar, stönar och sparkar i de stora drivorna vid sidan om vägen.

Jag tillhör variant nr 1. Men ikväll var det snudd på att man blev yttepyttelite trött på den.. Vi hade backintervaller på träningen. Vi hade fått order om att Inte ha OL-skor med dobbar, utan valiga löparskor. Det gick ju sisådär.. Jag sprang, jag kämpade, men hjälp vad jobbigt det var.. som att springa uppför en hal rutchkana.. Jobbigt !!!

Sitter nu och har Msn-konversation m Majken, Ricky o Teo om prioriteringar.. Haha fett skojs, :D 
Vi rankar alla S-ord just nu,, finns en del som tolkas på mååånga olika sätt xD
Gick fån måndagskvällen, till att majken va seg, till simon, till prioriteringar av personer, till vad vi tjejer (majken speciellt) prioriterar hos killar, Intressant indeed.

Längtar fett till imorgon, då e dt RÖD DAG! Alla ska ha ngt rött på sig och det ska bli filmvisning i skolan. Har plockat ihop en söt liten outfit, (haha, orka att Jag gör ngt sånt,, fixar redan dagen innan, typ hänger fram och prövar ut..). Har dock inte funnit ngn tomteluva,, har bett Ricky ta med sig en extra :)

Nu ska jag börja säga godnatt till alla, för ikväll ska Lovisa vara duktig och lägga sig Tidigt! vilket innebär bort från datorn kl 22.30....

Älska varandra! Krama och pussa på alla ni tycker om!

Nu säger jag Puss o kram o godnatt på er alla!!  <333

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I lyckans tecken..

Idag har jag haft Ännu en bästaste bra dag! :D

Prov på morgonen, EU, som gick bra, känndes lugnt :)

Sedan var det Snöbollskrig på lunchrasten!! Såååå roligt! Fick in feta fullträffen på Teo, klockren med smälltatten rakt ner innanför tröjan! Yay! Jag, Ylva, Majken, Ricky, Teo, Noor, Robban, Mårten, Marcus o Kalle latjade runt som ett gäng småbarn :D xD
Sen kom plötsligt en massa folk, mest från A-klassen, stormande,, men då var vi (Jag, Majken, Ylva o Ricky) tvugna att gå in för att ha idrottsseminarie. Jag fick prata kort om kost, Gick typ bra, och jag e nöjd, va inte svårt iaf :P

Satt sen i skolan och gjorde ganska ingenting fram till kl 3 (vi har typ nästan inga läxor kvar just nu, yay). Var nog egentligen inställd på att gå hem men hamnade plötsligt på vägen bort mot hamarbyhöjden.. (a) 

En hel eftermiddag/kväll m ricky blev det. Ren lycka törs jag kalla det för. 
Vi fick fram ett förslag på fältstudie i BiNkA nu, undrar om Anders kommer acceptera det (skrattade som en galning, nej, törs inte ta upp det här i bloggen xD )  och har enats om att vi e lite lagom sjuka i huvudena båda två,, produktiv eftermiddag måste jag säga, :P

Sitter hos momor nu, ska strax släcka lampan och krypa ner. Har märkt (och fått det anmärkt för mig) att jg har bloggat dåååligt på sista tiden.. jaja, jag vet, men mitt i min lycka glömmer/hinner inte jag att studsa in på nätet och skriva av mig.. :P

Nu ska jag tagga inför NP imorgon med lite sömn :)

Puss o kram på er! <333

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lycklig helg!!

Jag sitter just och myser i känslan som jag har burit inom mig hela helgen.

Har spelat innebandy med orienteringen, så roligt det kan vara, och vad behöver man egentligen regler till? Man springer tills man inte orkar mer, och sedan springer man lite till. Man tacklar, fuskar och garvar som en galning åt helt obagripliga saker. (stort grattis till Tove som lyckades slå av sin klubba xD)

Har Strövat runt i skogen kring Dansut och upplvet och återberättat vad som känns som hudratals fina minnen från förr. Allt kommer tillbaka till en när man ser borgen på baksidan, Stora stenen, fotbollsplanen... Allt!

Jag har träffat "gänget" hemma hos Felix. Var länge sedan och var riktigt skoj. Pratade massor, sjöng sinstar och hade det bara bra, Underbara människor ni är!

Jag har lekt i snön!! Jag har kunnat kasta snöboll! jag har fångat snöflingor på tungan! Jag har mulat Frida och Tove! Jag har kunnat följa mina egna fotspår i snön! Jag har blivit förvandlad  till en lycklig liten femåring! xD :D

Jag har promenerat mer än vad jag gjort någon annan helg,, någonsin känns det som. Runt i Gnesta, genom skog och genom,,, samhälle (a).

Och det bästa av allt är att jag gjort allt detta med Ricky vid min sida.
Han har besökt Gnesta, han har fått se och träffa allt och alla (stackaren, underar hur han egentligen klarade av alla nya intryck), mött alla mina övriga världar.

Att lycka kan vara så enkelt, att allt kan få vara så bra.
Det behövs bara en snöflinga, en kväll omgiven av vänner, en varm kram eller känslan att veta att man inte kommer behöva skiljas åt samma kväll. <3

Nu ska jag läsa igenom alldeles för mkt som måste repeteras inför prov och seminarie imorgon, och sedanska jag ta igen en massa sömn (iaf inte gå misste om mer)

Puss o Kram på er alla!!! <333

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Torsdag morgon..

Jahapp,, så var den enda riktiga lektionen för dagen slut.. WS resten fram till kl 3.
Har haft BiNkA med anders. Det var ju... intressant. Nej, kanske inte, man jag lyssnade så duktigt och såg intresserad ut (hoppas jag). han glor fortfarande på mig när han ska göra sin "äntligen torsdag"-hälsning. Ångrar nu att jag öppnade min stora käft och visade, för lovar han tycker att det e "vår" grej. Och den är så illa! Men hellre det än att han står och slår sig själv i huvudet vilket var förslaget innan...

Sitter i matsalen nu med Ylva, Majken, Ricky, Mårten och Victor.
Jag Ylva och Majken sitter på en rad och bloggar, alla tre. Haha duktiga oss. xD (a)  Majken skriver som en galning,, kommer äkert ta fram till lunch att läsa igenom hela hennes inlägg (inte mig emot, e inte så värst pluggmotiverad just nu..)

Åkte tåg med Robin idag! Första gången på två veckor,, lite illa att vi missat varandra så grovt egentligen.. :/
Han pratade om STA:s luciatåg i södertälje på söndag kväll.  funderar starkt på att gå. Vore skoj att få träffa mina kära "Fiender" igen,, var såå länge sen (ehm,, snart två veckor iofs) man träffade dem.

Nu ska jag ta tag i liute plugg.. Eller så ska jag springa upp och hämta lite pengar och köpa en tjockismuffin... hmm, det lät lovande. (a)

Puss o kram på er alla <333

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fett braig dag.

Idag är jag glad. Idag mår jag brabrabrabrabra.

Dagen började med tågresa kl 07.00.Träffade Johan och Ö på tåget.
På sthlmtåget slog jag Ö i sudoku. Yay me, fett bra inledning på dagen! :D

Ända grejen på schemat idag var NP i matte som började kl 08.30. Alla va typ fett nervösa och de flesta satt redan i matsalen och taggade när jag kom.
Robban hade slagit på stort när det gällde energipåfyllning till under provet. 3 joltcola, en drickyogurt, 2 kexchoklad, en påse dumleklubbor och en påse tuggummi. Svar nej, han hann INTE få i sig allt :P
Provet kändes fett bra. Kände mig säker på det mesta och var klar i god tid. Skönt att ha första delen över :)

Provet var klart till tio. Ylva gick hem, majken hade inte kommit till skolan (hon var ju ledig, lyllosen) och jag o ricky satte oss i matsalen med Noor, Jonathan o Victor. Pluggade lite halvt, men gled in på lite olika samtalsämnen istället..

Efter lunch blev det promenad, som alltid. Teo, Marcus, Mårten o Robin satt och spelade msnspel för fulla datorer och varken ylva lr Majken va i skolan så dt fick bli jag o Ricky som fick gå ut en sväng. Tog en annan runda än den vanliga, och lilla Lovve fick utöka sin sthlmkännedom. Ricky tittade lite kostigt på mig när jag gick och vred huvudet åt alla håll, tittade på Alla husen. Men Är det så konstigt att när man kommer till en plats man aldrig sett så vill man se allt av den.. ? (a) Promenaden tog 40 minuter, duktigt att få lite frisk luft :)

Tillbaka i skolan fick det bli lite plugg. Debattartikel skulle skrivas. Majken kom förbi en stund, fladdrade in med sitt breda utvilade leende och sedan ut igen lika fort. Ledig dag gjorde henne nog gott :)
Vi pluggade till kl 2, sen fick det vara nog. Kom på att våra nackar var helt åt... ja illa iaf, så det skulle kureras (fett roligt ord!) så vi packade ihop och gick hem till Ricky.

Jag överlevde en hel dos masage!! Nej Teo, jag tycker fortfarande inte att det är liksom... skönt, lite läskigt är det fortfarande, men jag kan ge med mig om att det kan vara nödvändigt ändå.  Själv var jag nära att ha av Rickys ryggrad känndes det som,, läskigt när det knakar, jag är inte van! :P
Stannade iaf hos R hela eftermiddagen, bara mös (det ÄR ett riktigt ord!!) och hade det bra. En askalas eftermiddag, behövdes liksom inte mer. :) <3

(Frida, om du läser detta, så tror jag att LÖG inte är totalt ouppnåligt längre. Jag tror att jag är där!)

Kom hem med 19.15 tåget, träffade Ö nere vid stationen och pratade lite strunt.. Sen hem och käka (kom på att jag inte ätit ngt alls efter lunch) och sen bara lägga sig framför teven med en kopp te. Naaajs!
Nu e dt fotboll på, Ludde och pappa analyserar Barcelona vs. Dynamo Kiev...

Idag har varit en fett bra dag helt enkelt, jag är allmänt glad och uppe i det blå. :)


Vi har alla mörka fläckar i det förflutna,
en del av oss har orsakat dem på egen hand.
Tack för att du inte lyssnar och dömer,
Du lyssnar och förstår.
De är mitt då, du är mitt nu,
Och jag är bara glad att du finns.
Även om du är lite för bra för att vara sann.


Puss o kram på er allihopa <333

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Taggad inför NP nu..

Jodå, faktiskt :P
Jag sitter och taggar tyst för mig själv. Har myspysat mitt rum igen och har nu glott igenom alla VG/MVG-prov som finna på kunskapsporten. Ingenting känns "Oh, shit, hur ska jag räkna ut det här!?". Nej, jag läser, nickar och förstår. Känns bra, känns bra.

Snart ska jag lägga nig ner och bara göra ingenting.. Fatta vad skönt!! Var alldeles för länge sedan jag gjorde ingenting nu.. Tänkte ett tag på duschkabinen, men nej, är inte stressad, och det ska sparas till akuta tillfällen.(herre gud, jag e galen) :P

Nu ska jag pröva mitt ingenting..

Puss o kram på er så länge <333

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Åt helvete med allt vad franska heter!!

Nej, Det gick inte bra på franskan... Inte alls. Jag klarade hörförståelsen, den var tack och lov inte hopplös, men när grammatikdelen kom... Jag hade pluggat verbböjningar, visst, men meningarna som skulle skrivas innehöll många fler ord än bara just verben. Sådana ord som vi inte gått igenom och som jag inte kunde.
Har säkert mig själv att skylla för mitt stora fail, men det skiter jag i. Jag hatar franska, rakt igenom hjärtat och ut, så jag tänker vara sur ett tag nu. 

Sen ska jag lista ut hur jag ska göra, hur länge jag ska stanna i skolan och så.. Ganske bör avreagera mig på lite matte, den är i alla fall Logisk och inte helt åt helvete fucked up!!

hmm.. lugna mig nu..

Aja, vi får se hur det blir..
Puss på er allihopa <333

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tjo igen, länge sedan nu ..

Det är stort fail på mig... Har inte bloggat på evigheter. JA, både Ylva och Majken har varit på mig om det, och nu få det väl komma ett kort då :P

Sitter i skolan och gör lite för lite.. Tänkte egentligen komma till skolan ungefär vid den här tiden, men jag är inte van (lantisstämpel?) att ta bussen från mormor och anpassa tiden, så jag kom hit en hrm.. halvtimme tidigare än tänkt. Inte så illa iaf, träffade Ylva vid telefonplan så jag fick sällskap på morgonen :)

Bloggade inte i söndags, för så blev det bara inte av.. Var i sthlm hela dagen, från 12 till 19 och spenderade 2.5 av den tiden ute i skogen runt om hammarbyhöjden. Myspyspromend, tänk att det finns natur i sthlm.. trodde man väl aldrig. :P

Igår Tänkte jag blogga, men det blev inget när jag satt kvar i skolan, och pluggade i en liten evighet.. Kom hem till mormor vid 7, och där SKET SIG INTERNETT!!! Blä! Usch! Fy!! Så jag kunde varken blogga, vara inne på fb, prata på msn lr plugga ordentligt.

Var iaf lite produktiv igår, hade skoj och ritade på vårt klassfoto. Kunde sedan inte låta bli att vara lite busig mot alla i klassen :P :D



Tadaa!!! Underbart, eller hur? ;)



Nu e det snart dags för engelska. SKa ha book presentationom If on a winters night a traveler. Den sjuuuka boken jag en gång i tiden lånade av Feffe. Har inte förberett, men det ska nog gå. Har MKT åsikter och tankar att säga om den bokan ska gudarna veta..

Aja,, puss o kram så hörs vi senare (förhoppningsvis ska det inte dröja ytterliggare två dagar till nästa inlägg) :P
<3333

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Busselullar och hålblåsor..

Idag har varit en bra och lagom dag..
Vaknade kvart över 11, sååå skönt att få sova ut. Sen var det upp och göra sig i ordning. När resten av familjen åkte till Nyköping för att shoppa släpptes jag av hos kära faster Babsan får att ha årets lilla julbak. Lussebullar stod på schemat, och det e en liten tradition att jag hjälper henne med den biten.
Blidde inga pepparkakor, för hon hade inte hittat receptet till degen (och det finns inte på kartan att använda anan än hemgjord!). Men men, hennes hittills redan bakade 1932  pepparkakor kanske räcker ett tag till.
Vi bakade iaf lussebullar så det stod härliga till. Degen jäste inte riiktigt som den skulle dock, så de blev lite kompakta. Goda var de iaf :D
Jag kallar den nya versionen för Busselullar, bara därför att liksom.

Sen nu på kvällen har jag varit på innebandy med orienteringen.. Lr,, först var det cirkelträning, fett jobbigt. Jämfotahopp, höga knän på tjockmatta, hopprep, sittupps och massa.

Sen blev det innebandy. På fem pers.. Två/lag och en på bänken. Målgörare bytte.
Hade glömmt hur grymt kul det är! Man springer som en galning, fram och tillbaka på planen, sliter som om livet stod på det, och fuskar bara lite lagom om man måste. Finns inget man blir så svettig och trött av som det, men det är så Skönt!!
Spelkvalitén varierade ganska grovt, jag va faktiskt riktigt bra ibland, trotts att det va typ evigheter sen jag och Bling bling stod på planen tsm.

Det blev 15-11 till vänstra målet (eftersom lagen varierade hela tiden så fick vi räkna så.) Sen blev det lite meer efter en kort paus och kilcken var grym. I slutet var det jag och Ö mot Håkis o Edvard,, Golden Goal, vilket vi tillslut förlorade.. Illa, vi var egentligen bäst ;)

När vi lagt av kännde jag mig tvungen att ta av mig skorna,. Hittade två finfina blåsor i vardera hålfot. Aotch! Får se om det blir några klackar nästa vecka (finns risk för neej!) men just nu e dt barfota som gäller.

Nu ska  jag stänga ner datorn, gå ut i köket och spöa skiten ur övriga familjen i Hollywod (kortspel för er som inte vet). Sen blir det film, Harry Potter och halvblodsprinsen, som mamma fortfarande inte sett. Fett mys.
Sen ska jag lägga mig i bra tid ikväll, för imorrn ska jag troligtvis upp och iväg i skaplig tid..
Hoppas  att det ska funka imorrn, jag måste helt enkelt få prata...

Aja,, nu skriker kortleken (lr är det mamma?).

Puss o kram på er alla!!! <333

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helg nu!!!

Nu är jag hemma. Sitter med Teven igång, och datorn uppe. Softis!

Jag tror att tiden inte fungerar som den ska längre... Nej, den har kommit lite på svaj.. Allting går alldeles för fort, sammidigt som allting känns evigheter sedan.

Det är den fjärde idag..
"Men det är inte förän den fjärde december" Sades en gång som betoning för ngt som skulle ske lååångt fram i framtiden. Det käns inte som alls länge sedan, och nu är samma fjärde december, swoch sa det, och så var vi här.  Sammtidigt känns det som att det hände i en annan tid, det skulle kunna ha hänt förra året. Bara det att då kände jag inte ens de fina människor som sammanhanget innefattar.
Den tiden var allting mycket enklare,, det hade inte blivit tillkrånglat då heller... Inte alls länge sedan.. Eller? :o

Det var en vecka sedan premiären nu... EN VECKA!! Det är helt sjukt.. Det skulle kunna vara ikväll, känns lite fel att det inte är det, och samtidigt var det liksom.. länge? sedan..

För ungefär en och en halv månad sedan dök det upp orimligt många nya underbara människor i mitt liv, som jag inte vetat om existerade innan.
Vadå tre månader? jag måste väl ändå ha kännt dem hela livet? Ett par år? Inte bara tre mån... joo, så är det. Helt fel egentligen, stämmer inte, men så är det. Skumish.. :P

Ja, min tidsuppfattning har kärvat sig lite. Allt bara kränger omkring.. Tur att man lever i nuet, annars skulle allt bli lite lagom förvirrat. (eh, fast det e det iofs i alla fall) :P

Nu ska jag skicka in min debattartikel, och hjälpa mamma och feffe med maten, och sen ska jag slappa :D

Puss o kram på er <333

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hahaha Ricky!!! xD

Lille oskylldige trumslagarpojken i blått.
Förlåt, men jag var helt enkelt tvungen (a) :P




Puss o kram <333

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Uppgift Pepparkaka... och Pokemon!

Sitter i matsalen och ska plugga matte. Pepparkaksuppgiften ska göras nu.... Vill inte, tråkigt är vad det är.
Jag vill ha helg,, nu!
Eh, egentligen är det väl typ det nu,, men det känns inte förrän man är på väg hem från skolan. och det är typ en halvtimme kvar till dess.

Dagen har varit rätt chill. Klassrådet i morse var kaos, (funderade ännu en gång på att påminna klassen om att de var en Demokratisk omröstning), men idag var det utan bullar :P
Sen va dt BiNkA, som dög.. nu när provet är över är det inte så spec. hemsk. Göra lite uppgifter, sucka lite åt genomgångarna, gå ut och gå i pauserna.

Lunchen blev fett flum. Fet nostalgi och nörvarning när Robin plockade fram POKEMON på datorn. Spelade det hos Tim och Kevin på deras X-box under min underbara ung och orosbefriade period från typ 6-11 år. Hahah vi e så fett töntiga så det finns inte, när man sitter och kan alla namnen på pokemon och deras attacker från  korten, tv-spelen, gameboyen och tv-serien. Men det var så roligt, och vi var bäst!!
 Blev ännu bättre när Kalle kom och hjälpte oss. Det var, om möjligt, ännu större nördstämpel på honom när han vet ALLT om ALLA pokemon.., då får även jag och Robban ligga i lä (inget ont om detta, vi vann med hjälp av honom iaf) :P

Sen va dt matte,, den var väl... Okej :P

Nu ska jag ägna mig åt nya saker,, typ..

Puss o kram på er allihopa. <333

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Back at mormis :)

Jaha.. efter en hel dag av BiNkA och coplugg så har jag hittat hem igen. Till mormor. Har varit en lång dag, och nu sitter jag bara med en kopp te, lite choklad och lyssnar på musik, delar upp i Gosmusik, Fjortisdunk, och lite annat :P 

Haha, älska min, Majkens och Rickys konversation på msn. Ricky undrar vrf tjejer gillar snygga killar, då det inte har ngn evolutionistisk roll..

"vem tycker inte att det e snyggt med magrutor liksom... Och det e ju tecken på att "hanen" är frisk. Det e ju för att få så snygga barn som möjlig, för att få dem att lyckas i sin produktiva framgång. Människorasen har börjat tänka ett steg längre, en generation längre, närmare bestämt." 

Väl formulerat svar svar tycker jag :D

Ska gå och lägga mig i fett bra tid ikväll, typ snart tror jag :P :D

Puss o kram o godnatt alla <333

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Pedagogiskt plugg!



Var tvungen jag med. Den är så vacker!!
Min och Majkens minnesramsa, de tio organellerna, klockren säger jag bara.

Har pluggat hela eftermiddagen nu, BiNkA till 1000, på witeboard med Ricky, Majken och Teo.. Har fyllt en hel tavla med allt vi ska kunna tills imorrn. Fett pedagogiskt och fett skoj. Hoppas som f*n att det ska gå bra imorrn.

Sitter nu på Öppet hus och pluggar ännu mer. Jag och Nv1Apojkarna.. Ricky, Olle, Alex, Jonas o Kalle. Teo sitter i mattesalen och Majken e iväg på körföreställning :P

Nu ska jag vara mera duktig :P

Puss o kram på er <333

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

förstå och förklara...

Herreallajävlarsmoster! Jag tror att jag förstår! BiNkAn vill säga.. Har suttit och läst powerpoints ett tag nu, och det mesta går ju att få in i skallen. MEN! när det kommer till biologiskan är jag handicappad.. vill förklara med liknelser, galna historier, pedagogiska begrepp och... Klumpar!!! Men det ger INTE MVG i biologi, det är ett som är säkert..
Kanske borde bli förskolelärare, där skulle iaf mina pedagogiska företaganden kanske kan få den uppskattning de förtjänar :P

Nu tänker jag iaf inte sitta med de nedrans powerpointsen längre. Jag dricker te, äter choklad och slappnar av.
Bort bort bort med ångesten, stressen och det dåliga samvetet. Jag gör inte mer nu, fatta! Vill inte, tänker inte. Inte förän imorrn vill säga, då ska jag plugga häcken av mig igen. Har kommit överens med Majken och Ricky att det ska bli (ännu :P) en pluggeftermiddag imorrn. Vi ska leka med whiteboardtavlan, så jag e fett laddad :D  Ska läsa Biologiboken på tåget oxå hade jag tänkt, jodå, även jag kan vara duktig. bara inte nu :P

Puss och kram på er alla vetenskapsslavar <333

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

bättre nu.

Jodå, känslan av hopplöshet försvann. Efter lunch tog jag ngt som nog skulle kallas tupplur (fast vi inte sov) på en bänk med Ylva och Majken. haha, skulle vilja se den som kan somna mot majkens guppande mage ;)
Mys va det iaf, satt/låg där och halvdåsade med bästa människorna, sånt ger en livskraft tillbaka ska ni veta :)

Hade franska sen, suck! grammatiken från fyra delsteg på en lektion, inte okej alltså, inte okej.. Sen en hemsk version av snövit som var fet flashback från nian.. Noor hjälpte mig överleva allt, tack tjejen. :D

Tänkte inte sitta kvar i skolan idag utan utan åka hem direkt. Gårdagens tid fram till halv sju var givande, med det hinner bli så sent. Och två nätter hos mormor i rad känns lite överdrivet.  Men när ricky lägger huvudet på sne och undrar vad jag ska hem till, och jag inte har ngt bra svar på detta, bara att "komma hem".. Tja, vad gör man?
Fastnar i skolan är vad man gör. Satt i matsalen med Ricky och försökte få den dumma BiNkAn att fastna i huvudet. ibland går det, ibland inte.. Råååkade somna bort en stund, var väldigt skönt och välbehövligt men inge vidare i pluggsyfte. Tur att vi såg rellativt intresserade ut när Anders kom förbi iaf :P

Idag kom jag iaf med 17.33-tåget, så nu e jag hemma i Gnesta.  Ska ta tag i BiNkAn igen, och börja på debattartikeln, lr vad säger ni? Tråk tråk tråk!! Vill inte!!! Men jag SKA!

Idioten gör som puckot säger.
"Men.. Vem av oss är idioten?"
"Jag är knäpp och du är dum..."
"Fast... du är ganska dum du med.."
"mm.. och du är ganska knäpp..."

Puss o kram <333

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Slutkörd?

Fan vad teatern måste tagit... Jag är så grymt trött, hela tiden. Borde plugga, vi har massor, och jag fick ju inget gjort i helgen, men jag orkar inte!
Sitter i korridoren och skriver neggo inlägg i den andra bloggen och lyssnar på vad som måste vara Lars winnerbäck från ylvas dator. Jag kommer säkert att bli infekterad som majken, men jag orkar inte protestera...
Har fått höra från de andra att jag ser trött ut, att jag nog är slutkörd. Ja, kanske är det så... Plugget ligger på hög (vilket vi ska ta tag i ikväll, så det kommer ordna sig, ingen panikoro tack), jag är så grymt förvirrad och så är jag nog fortfarande lite depp och genomtrött från teatern.  

Sen var det det där igår.. Jag vet inte hur jag ska göra, faktiskt. Två av mina stadiga grunder börjar skaka lite, och plötsligt kan jag inte vara säker på var jag ha ngn av dem... Sånt är jag inte van vid, inte alls. Kan ha varit det som störde sömnen inatt, och som totaldödat min motivation.

Tur att jag har Majken och Ylva iaf,, de pratar plugg, hästar (gäller Ylva) och annat. Bra och som vanligt, ni är bäst tjejer. Tack för allt överseende med mitt skumma humör, det kommer att gå över, jag lovar. Kanske till och med till efter lunch, i eftermiddag, säkert till imorrn iaf.. :)

Nu är jag hungrig och alla bara väntar på att jag ska blogga klart.
De sitter tysta, var och en för sig.
Robin tittar på film tror jag,, amanda tjuvkikar från sidan.
Ylva sköter vår spellista och e inne på fb.
Teo har just gett upp läsningen av "stor i käften".
Noor skriver ngt på datorn, ser inte härifrån.
Majken läser  BiNkA pps, tror jag... Duktigt i så fall :D
Victor udrar om jag någonsin ska blogga klart..

Nu går vi och äter tycker jag..

Puss o kram på er alla ! <333

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()